زاویه دید دوربین مداربسته /قابلیت عبور از خط در دوربین مداربسته


زاویه دید دوربین مداربسته /قابلیت عبور از خط در دوربین مداربسته

زاویه دید دوربین مداربسته یکی از مشخصات مهم دوربین است که محاسبه آن بر اساس چند المان اصلی صورت می گیرد. در این مطلب در رابطه با زاویه دید دوربین مداربسته و روش های محاسبه آن صحبت می کنیم.

انواع زاویه دید دوربین مداربسته

  • زاویه دید افقی: معمولا زمانی که در دوربین های مداربسته صحبت از زاویه دید دوربین می شود منظور زاویه دید افقی است. این زاویه عبارت است از زاویه تحت پوشش تصویر در راستای افق.
  • زاویه دید عمودی: این زاویه عبارت است از زاویه دید دوربین در راستای عمودی.
  • زاویه دید قطری: دید افقی و عمودی به صورت همزمان تشکیل یک مستطیل را میدهند. زاویه تحت پوشش قطر این مستطیل را زاویه دید قطری می نامند.

زاویه دید چشم انسان چقدر است؟

دید در چشم انسان فرمی خطی ندارد. این بدان معناست که تمام زوایای چشم تصویر را با یک کیفیت تولید نمی کنند. تصویر در قسمت مرکزی با کیفیت و جزئیات بیشتر و در کناره ها با جزئیات و کیفیت کمتری تولید می شود. در صورتی که این موضوع را مد نظر قرار ندهیم  دو چشم انسان بدون حرکت دادن تقریبا یک زاویه 135 درجه ای را به صورت افقی پوشش می دهند. از انجایی که تمرکز و زاویه دید افقی چشم انسان نسبت به عمومی بیشتر است بیشتر نمایشگر ها به صورت افقی ساخته می شوند (عرض تصویر از ارتفاع آن بیشتر است)

زاویه دید در دوربین های مداربسته به چه المان هایی وابسته است؟

  • فاصله کانونی لنز: فاصله کانونی در سیستم‌های نوری مثل لنز دوربین‌های مداربسته، به میزان همگرایی (فوکوس) یا واگرایی (دیفیوز) شدن پرتوهای نور گفته می‌شود. هر چه فاصله کانونی، کوتاه تر باشد، قدرت و تمرکز نور بیشتر و هر چه فاصله کانونی بلندتر باشد، قدرت و تمرکز نور کمتر می‌شود. در سیستم های مداربسته هرچه فاصله کانونی لنز بیشتر باشد زاویه دید دوربین کمتر خواهد بود.
  • اندازه چیپ تصویر: اندازه چیپ تصویر نیز می تواند در زاویه دید دوربین تاثیر گذار باشد. در دو دوربین با لنزهای مشابه دوربینی که چیپ تصویر بزرگتری دارد زاویه دید بیشتری خواهد داشت.  از انجایی که دوربین های مداربسته امروزی معمولا چیپ های با اندازه مشابه دارند این المان کمتر برای بررسی زاویه دید دوربین بررسی میشود.
  • نوع برش تصویر با توجه به نوع زاویه دید: نوع برش تصویر نیز می تواند در زاویه دید دوربین موثر باشد. با توجه به استاندارد تصویر، ممکن است تصویر با نسبت های متفاوتی برش داده شود. برای مثال در سیستم های تلویزیونی قدیمی برش تصویر معمولا با نسبت 4:3 صورت می گرفت یعنی اگر عرض تصویر چهار باشد ارتفاع آن 3 خواهد بود. در استانداردهای جدید این برش معمولا به صورت 16:10 یا 16:9 صورت می گیرد که در نتیجه آن تصویر عریض خواهد بود و زاویه دید افقی بیشتر خواهد شد.

چطور زاویه دید دوربین را به دست آوریم؟

برای محاسبه زاویه دید دوربین از جدولی استفاده می شود که با توجه به دو المان اصلی (فاصله کانونی و اندازه چیپ تصویر) زاویه دید دوربین را شما میدهد

دوربین پین هول

هایک ویژن

 

 

قابلیت عبور از خط در دوربین مداربسته

در یک سیستم نظارتی، جستجو برای یافتن شواهدی از ورود غیر مجاز افراد به یک منطقه ممنوعه، ممکن است اغلب کاری بسیار وقت گیر و پر هزینه به نظر برسد. به همین دلیل توسعه دهندگان نرم افزار های ویدئویی در دوربین مداربسته با ایجاد قابلیت های پردازش تصویری، اعم از قابلیت عبور از خط در دوربین مداربسته (line crossing)، تشخیص نفوذ  (Intrusion Detection)، تشخیص پلاک هایک ویژن، تشخیص چهره (Face Detection) در صدد رفع این مشکل برآمده اند

نحوه عملکرد تشخیص عبور از خط

ابتدا در مکان مورد نظر که می تواند یک نقطه یا یه محوطه بزرگ یا کوچک باشد خط یا خطوط فرضی رسم می شود. قابلیت عبور از خط این امکان را می دهد تا در هنگام عبور سوژه از خط فرضی تعریف شده، عمل ضبط شروع شده و یا آلارم ها به صدا در آیند. دوربین های سری اسمارت امکان پشتیبانی از 4 خط فرضی را دارند. و می توان حساسیت آنها را در محدوده دلخواه (بهترین محدوده 60-80) تنظیم نمود.

الگوریتم عملکردی عبور از خط به گونه ای است که می تواند ورود انواع سوژه از منطقه از پیش تعریف شده را تشخیص دهد. همچنین می توان جهت عبور از خط  را به صورت دو طرفه، از چپ به راست و یا راست به چپ تنظیم نمود. برای استفاده از این قابلیت کافی است که دوربین را به دستگاه ضبط NVR متصل نموده و تنظیمات پردازش تصویر عبور از خط را در NVR فعال سازید.

 

تشخیص عبور از خط هایک ویژن را می توانید به صورت یک طرفه از چپ به راست، یک طرفه از راست به چپ و یا دو طرفه تنظیم نمایید.

 

کاربرد عبور از خط در دوربین مداربسته

این ویژگی در دوربین هایک ویژن مناسب برای نظارت بر تردد افراد یا سوژه های مختلف از ورودی و یا خروجی ها در مکان های مختلف است. از این رو از این ویژگی می توان برای نظارت بر فنس ها، دیوارها، پارک ها و … در اماکن مختلف که لزوم نظارت بر ورود و خروج  افراد مختلف به محدوده موردنظر وجود دارد استفاده نمود.

همچنین می توان از آن در بخش هایی از قسمت های داخلی مانند اتاق هایی با محدودیت رفت و آمد افراد، تاسیسات داخلی و خارجی نیز استفاده نمود.

 

توصیه می شود از قابلیت Line Crossing دوربین مداربسته برای مناطق پر تحرک و شلوغ استفاده نکنید. به دلیل اینکه دایما آلارم دوربین به صدا در می آید.

تیاندی

دوربین مداربسته حارس

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.